Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Βασιλισσοτροφία

Με την μέθοδο του σουγιά

Αυτήν την ιδέα την βρήκα εδώ.

Dee A. Lusby
Εάν δεν χρειάζεσαι πολλές βασίλισσες,ο ευκολότερος τρόπος είναι η μέθοδος του σουγιά.
Απλά μόλις η κυψέλη από την οποία θέλεις να πάρεις βασίλισσες, δημιουργήσει κελιά σμηνουργίας και τα σκεπάσει, κόψτα.
Μετά μπορείς να τα τοποθετήσεις στις κυψέλες που θέλεις κάνοντας ένα άνοιγμα σε ένα πλαίσιο γόνου όπου και τοποθετείς τα κελιά.

Η επόμενη κατασκευή είναι δική μου

warre-gr.blogspot.gr
Τα κελιά που έκοψα με τον σουγιά αντί να τα βάλω σε κυψέλες τα έβαλα σε ένα εκκολαπτήριο βασιλισσών,ιδιοκατασκευής και μέσα σε λίγες μέρες βγήκαν οι νέες βασίλισσες.
Αυτό που μας ενδιαφέρει προς το παρών είναι το τι μπορούμε να τις κάνουμε όταν έχουμε κυψέλες Perone.

Αυτήν την ιδέα την βρήκα εδώ

Dee A. Lusby
Παίρνουμε τις παρθένες βασίλισσες με το μπουκαλάκι χωρίς να τις αγγίξουμε και τις πηγαίνουμε στις κυψέλες όπου θέλουμε να τις τοποθετήσουμε και αφού πρώτα καπνίσουμε καλά την κυψέλη ελευθερώνουμε την βασίλισσα πάνω στα πλαίσια από όπου την παρατηρούμε να κατεβαίνει κάτω.

Εισάγοντας την νεαρή βασίλισσα χωρίς να την αγγίξουμε κατευθείαν από το μπουκαλάκι αυτή συμπεριφέρεται σαν αντικαταστάτρια βασίλισσα.

Η παρθένα βασίλισσα θα πάει να βρει την παλιά και θα την σκοτώσει,αν και πολλές φορές όταν αυτό το κάνουμε αρχές της Άνοιξης ή στα τέλη του Φθινόπωρου η παλιά βασίλισσα μπορεί να επιζήσει στην ίδια κυψέλη γεννώντας παράλληλα μέχρι να πεθάνει,σε μια σχέση μητέρας/κόρης.
Μερικές φορές όταν η παλιά βασίλισσα είναι καλή η κυψέλη προτιμά να την κρατήσει και να μην επιτρέψει την αλλαγή.
Όταν εισάγεις παρθένες βασίλισσες θα δεις ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις για την παλιά,ούτε να χρησιμοποιήσεις πολύπλοκες μεθόδους εισαγωγής με κλουβάκια και το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η μέθοδος συχνά έχει επιτυχία πάνω από 90%

1 σχόλιο: