Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Εκκολαπτήριο βασιλισσών

Η καρδιά του εκκολαπτηρίου είναι ο θερμοστάτης.



Τον αγόρασα από το κατάστημα

Ηλεκτρονικά- ανταλλακτικά-Χρήστος Δ. Γεωργιάδης - Δωδεκανήσου 22-Θεσσαλονίκη.

Η τιμή του είναι 3 Ευρώ και 60 λεπτά.

Γράφοντας -PEPI C thermostat- στην αναζήτηση του google, βρέθηκα σε αυτήν  http://www.atcsemitec.co.uk/pepi_thermostats.html την ιστοσελίδα.
Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του θερμοστάτη κατάλαβα γιατί είναι κατάλληλος για αυτήν την δουλειά.
Αυτός ο θερμοστάτης είναι κατασκευασμένος για να κρατά ένα κύκλωμα ακριβός στην θερμοκρασία των 35 βαθμών Κελσίου.

Αν καταφέρετε να βρείτε αυτόν τον θερμοστάτη και θέλετε να φτιάξετε ένα εκκολαπτήριο, ίσος να σας φανούν χρήσιμες και οι παρακάτω πληροφορίες.

Ο θερμοστάτης για αυτό το εκκολαπτήριο δουλεύει πολύ καλά όταν συνδεθεί στην σειρά με μια λάμπα των 25W και 220V.

Αυτό το εκκολαπτήριο δεν χρειάζεται προθέρμανση, αρκεί να βρέξουμε με ένα φλιτζάνι βραστό νερό μια μικρή χνουδωτή πετσέτα που πρέπει να βρίσκετε διπλωμένη και πάντα υγρή στον πάτο του εκκολαπτηρίου.
Αυτή η πετσέτα είναι για να μας παρέχει την ανάλογη υγρασία που είναι απαραίτητη για την εκκόλαψη των βασιλισσών.

Όταν εκκολαφτεί μια βασίλισσα βγάζουμε το κέρινο κελί της και βάζουμε μια σταγόνα μέλι.
Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να πασαλειφτεί η βασίλισσα με το μέλι, κάνουμε ένα μικρό μπαλάκι από χαρτοπετσέτα, όσο το κεφάλι ενός σπίρτου, και το βουτάμε στο μέλι, ή αν έχουμε βάζουμε ζαχαρωμένο.
Επιστρέφοντας το κλουβάκι στο εκκολαπτήριο δεν το τοποθετούμε κάθετα αλλά πλαγιαστά.
Από ότι γράφουν εδώ η βασίλισσα μπορεί να επιζήσει στο κλουβί για περισσότερο από μια εβδομάδα, αλλά είναι καλό να την πάρουμε μέσα σε 24 ώρες.

Αυτά ήταν ότι είχα να πω σχετικά με το εκκολαπτήριο.
Οι φωτογραφίες από την προηγούμενη ανάρτηση (η γιαουρτιέρα) μπορεί να δώσουν ιδέες για το πως εγώ το κατασκεύασα.
Για όσους από τους ερασιτέχνες συναδέλφους δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα κλουβάκια του εμπορίου θα δείξω πως έχω κάνει τα δικά μου με σύριγγες των 20 cc αγορασμένες από το φαρμακείο,35 λεπτά η μία.



1 σχόλιο: