Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Το παράλογο


Φτάσαμε μέχρι εδώ ακολουθώντας τους νόμους της φυσικής επιλογής

Ένα άπειρο πλήθος τυχαίον διασταυρώσεων, με σκοπό την δημιουργία ατόμων ελαφρός διαφοροποιημένων το ένα από το άλλο, και τελικό στόχο την επιβίωση του καταλληλότερα προσαρμοσμένου στο τοπικό περιβάλλον με τα ανάλογα αντισώματα για κάθε πιθανή ασθένεια.
Αυτό δούλεψε για αιώνες με επιτυχία και χωρίς φάρμακα.


Με την μέλισσα που έχει ως σκοπό στην ζωή της να τους υπηρετεί

Κάνοντας την δουλειά της,μεταφέροντας στην τύχη γύρη, από το ένα λουλούδι στο άλλο.


Με μελισσοκόμους που δεν τους εφαρμόζουν

Κάνοντας εισαγωγές βασιλισσών και προσπαθώντας να επιτύχουν επιλεγμένες διασταυρώσεις των μελισσών με κάθε τρόπο.
Επεμβαίνοντας με τροφοδοσία και φάρμακα και τελικό σκοπό την μεγαλύτερη παραγωγή.


και απαιτούν από τους αγρότες να τους σεβαστούν

Δηλαδή να μην χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένους σπόρους,αλλά ούτε και φάρμακα.


Γι'αυτό εάν αισθάνεσαι ερασιτέχνης μελισσοκόμος και πράσινος

Σε σένα πέφτει το βάρος της διατήρησις των τοπικών πληθυσμών της μέλισσας και ίσως η κατασκευή μιας κυψέλης σε σχήμα κορμού να είναι η λύση.

14/2/11 Για να μην παρεξηγηθούμε, όταν λέω μιας κυψέλη σε σχήμα κορμού εννοώ μία.Το βάρος και το σχήμα της την κάνει τρομερά δύσχρηστη.
Σκοπός της θα είναι να στεγάσει ένα σμήνος, χωρίς καμιά παρέμβαση από την μεριά μας,το οποίο εάν καταφέρει να επιζήσει θα μπορούσε να μας παρέχει βασίλισσες προσαρμοσμένες στης ιδιαιτερότητες της περιοχής μας που θα είναι συγχρόνως και ανθεκτικές στις ασθένειες.

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου χωρίς όμως να θεωρώ την κυψέλη σε σχήμα κορμού απαραίτητη προυπόθεση για την διατήρηση της ισορροπίας και της βιωσιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφέρω τον κορμό γιατί όπως έχω διαβάσει παρέχει το ιδανικό σχήμα και υλικό για την ανάπτυξη ενός σμήνους.
    Θα έπρεπε να συμπληρώσω ότι δεν θα επιτρεπόταν κανενός είδους παρέμβαση. Εάν κατάφερνε να επιζήσει χωρίς συμπλήρωμα τροφής και φάρμακα τότε θα ήταν κατάλληλο για να εμπλουτίζει κάθε χρόνο το μελισσοκομείο μας με νέες βασίλισσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε φτάνει μόνο μία κυψέλη για να ''βγουν'' ανθεκτικές μέλισσες και να πέρνεις βασίλισσες για παραφυάδες. Θέλει περισσότερες κυψέλες ώστε σε κάποια από αυτή να ''τύχει'' να βγει ανθεκτικό σμήνος προσαρμοσμένο στις συνθήκες της περιοχής. Ακόμα βασίλισσα δίνει το γενετικό υλικό, αλλά τη γνώση για την επιβίωση την κατέχουν οι μέλισσες. Κατά τη δική μου άποψη θα πρέπει να γίνεται και μετάγγιση μελισσοσμηνών ταυτόχρονα. Συνεπώς να χρειάζονται μεγαλύτερα μελισσοσμήνη για γίνεται επαρκής μετάγγιση. Σε αυτή την περίπτωση θέλει να γίνονται μελισσοσμήνη για βασιλοτροφία με μέλισσες από διαφορετικές κυψέλες και σε μεγάλους πλυθησμούς για να δώσουν τις βέλτιστες συνθήκες διατροφής. Οι κυψέλες που θα επιλεγούν θα είναι από αυτές πουαναφέρεις δηλαδή οι ανθεκτικότερες στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή